E-mails versturen naar WhatsApp

WhatsApp is een van de populairste chatplatforms met meer dan een miljard actieve gebruikers. Het bereik van WhatsApp is wereldwijd groot. Gebruikers kunnen foto's versturen, bestanden delen en in contact blijven met vrienden via één applicatie. Maar kan WhatsApp ook worden gebruikt om e-mails te versturen? Als je de applicatie WhatsApp alleen gebruikt, is het antwoord nee. Maar er is een oplossing voor WhatsApp-gebruikers die een e-mail willen verzenden naar hun WhatsApp-account.

Hoe stuur je een e-mail naar WhatsApp?

Met WhatsApp kunnen gebruikers elk type bestand en document verzenden. De enige beperking is de grootte van het bestand. De bestanden die naar WhatsApp worden verzonden, moeten door andere toepassingen worden ondersteund om te kunnen worden bekeken. Dit maakt het een uitdaging als je een e-mailbestand probeert te delen via WhatsApp.

Op mobiele apparaten kan dit soms lastig zijn. Dit is wat je kunt doen:

  • Bestanden kun je doen door je bericht te converteren naar een ander bestandsformaat en het vervolgens als bijlage te versturen. Het veelgebruikte formaat is het pdf-formaat.
  • Op Android- en Apple-toestellen kunt u proberen de e-mail af te drukken en vervolgens kiezen om het document op te slaan als pdf. Het pdf-bestand kan dan gemakkelijk worden gedeeld met WhatsApp.

Houd er rekening mee dat niet alle e-mailtoepassingen voor mobiele apparaten deze conversie mogelijk maken. Deze oplossing vereist enkele stappen, maar helpt je wel om met succes een e-mailbestand naar WhatsApp te verzenden.

Wat is e-mailintegratie voor WhatsApp?

Als je WhatsApp vaak zakelijk gebruikt of vaak e-mails moet sturen naar de mensen met wie je communiceert via WhatsApp, zijn er een paar opties voor e-mailintegratie die je kunt gebruiken om je WhatsApp aan je e-mail te koppelen. E-mailintegratie voor WhatsApp biedt een eenvoudige oplossing voor mensen die het zat zijn om al hun gesprekken in aparte applicaties te voeren.

Of je nu op zoek bent naar WhatsApp Outlook-integratie of WhatsApp Gmail-integratie; als je een e-mailclient downloadt, wordt het versturen van e-mails naar je WhatsApp-account een fluitje van een cent.

eM Client is de beste e-mailclient om te gebruiken als je je e-mail moet verbinden met je WhatsApp-account. eM Client biedt een eigen geïntegreerde chatomgeving, zodat je geen tijd hoeft te verspillen aan het wisselen tussen applicaties om verbonden te blijven. Dat is alle functionaliteit die je je kunt wensen in één krachtige tool.

Hoe stuur je e-mails naar WhatsApp met eM Client?

Veel mensen gebruiken de mobiele chatapplicatie van WhatsApp, maar het is ook mogelijk om WhatsApp te openen via de desktopapplicatie. Dit maakt het proces van WhatsApp e-mailintegratie met eM Client nog eenvoudiger.

  • Sleep het specifieke e-mailbericht naar het bureaublad van je computer of een andere locatie.
  • Selecteer vervolgens het e-mailbestand en zet het als bijlage neer in WhatsApp.

eM Client werkt ook goed met de mobiele versie van WhatsApp. Volg deze stappen als je vanuit eM Client een e-mail moet verzenden naar je mobiele WhatsApp-applicatie:

  • Klik met de rechtermuisknop op de e-mail en selecteer Doorsturen en vervolgens Doorsturen als bijlage om je e-mail om te zetten in een eml-bestand.
  • Stuur de bijlage naar je mobiele apparaat. Nu ben je klaar om je e-mail via WhatsApp te delen.

Als je eM Client gebruikt maar toch liever je e-mails als pdf-bestand naar WhatsApp stuurt, heb je nog een andere optie. Klik met de rechtermuisknop op de e-mail, selecteer Opslaan als en kies vervolgens de optie Opslaan als pdf-bestand. Het pdf-bestand kan dan worden geselecteerd en verzonden als een WhatsApp-bericht.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over hoe eM Client je kan helpen de communicatie te vergemakkelijken? Lees onze blog voor meer informatie over andere trucs van eM Client waarmee je je dagelijks leven kunt verbeteren.