Betekenis van Cc en Bcc in e-mails

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt met je bericht dat in de velden CC en BCC naar ontvangers wordt gestuurd? Wat is zelfs de betekenis van Cc en Bcc in e-mail? We gaan eens dieper in op nog een nuttige functie van de hedendaagse mailclients.

Cc en Bcc in e-mails

Wat betekent Cc?

Vroeger, lang voordat er sprake was van elektronische communicatie, schreven mensen hun brieven meestal met de hand. En er werden verschillende soorten materialen gebruikt om op te schrijven. Ergens begin 1800 werd een speciaal soort papier uitgevonden. Dit papier was gecoat met pigment. Als je zo'n papier tussen twee gewone legt en begint te schrijven, drukt het pigment mechanisch op de onderste lijst. Het idee om een dunne koolstoflaag op een papier aan te brengen om er kopieën van te maken, gaf aanleiding tot de term "carbon copy" of kortweg Cc.

Wat is Cc in e-mail?

Oorspronkelijk betekende de doorslag gewoon een kopie voor je eigen veiligheid. Maar bij strikt gebruik in termen van e-mailcommunicatie is de betekenis van Cc in e-mail veranderd. Het is misschien discutabel, maar als je mensen aanspreekt met een doorslag, betekent dat meestal dat zij niet de ontvangers van het bericht zijn. Je vraagt niet echt naar hun mening over het onderwerp. De betekenis van cc in e-mail is gewoon dat je hen op de hoogte wilt houden van de situatie.

Wat is Bcc in e-mail?

"Blind carbon copy", of kortweg Bcc in e-mailcommunicatie heeft een vergelijkbaar gebruik als Cc, maar een veel specifieker gebruik. U informeert de ontvanger ook over de situatie die wordt besproken, maar e-mail Bcc-adressen die worden toegevoegd in het Bcc-veld zijn niet zichtbaar voor andere ontvangers. Het gebruik van deze functie ligt voor de hand, zodat de ontvangers elkaar niet kennen.

Geheime betekenis van Cc en Bcc e-mail

Hoe onheilspellend het ook klinkt, u kunt deze functies ook op een soort psychologische manier gebruiken. Loopt u achter op een planning door een collega die niet wil meewerken? U kunt proberen hem via e-mail uit te schelden en zijn leidinggevende in Cc op te nemen. Maar pas op, zulke drastische maatregelen mag u alleen gebruiken als andere communicatiemiddelen falen.

Cc en Bcc gebruiken in eM Client

Deze functie is gebruikelijk bij alle e-mailproviders, dus we gaan hier wat dieper in op de extra's die u kunt verwachten als u eM Client gebruikt. Ontvangers toevoegen in het vak Bcc en Cc is eenvoudig. Open een nieuw bericht en klik op Cc&Bcc toevoegen in het rechterdeel van het adrespaneel.

Met de geavanceerde functie Auto Bcc kunt u adressen van uw keuze toevoegen om in Bcc op te nemen telkens wanneer u een e-mail schrijft.

De gebruikers van de PRO-versie van de toepassing kunnen ook genieten van de functie genaamd Mass Mail. Dat is eigenlijk de juiste manier om e-mails naar meerdere geadresseerden te sturen zonder te weten dat er andere ontvangers zijn. Om dit te gebruiken, hoeft u alleen maar de e-mailadressen toe te voegen in het veld Aan, op de naar beneden gerichte pijl in de verzendknop te klikken en op "Verzenden als massamail" te klikken.

Vergeet niet dat u de toepassing 30 dagen lang gratis mag uitproberen. Niets houdt uw nieuwsgierigheid tegen, mocht u meer willen weten over de vele PRO-functies die eM Client te bieden heeft.

Nieuw bij eM Client?

Probeer het uit! Het is gratis en fantastisch.

Als je klaar bent voor meer, koop dan de PRO licentie en geniet:

  • onbeperkte e-mail accounts

  • onbeperkt commercieel gebruik

  • professionele VIP-ondersteuning

  • Notities en bijlagen secties

  • Snooze email

  • Massmail

  • Verzend e-mail later

  • Kijk voor antwoorden
    en meer.

En bekijk ondertussen ons YouTube-kanaal voor how-to video's.