19 Sep 2018

Pokročilý startup

Věděli jste, že v naší aplikaci můžete využít množství různých parametrů zadávaných při startu aplikace a tím si ještě více zjednodušit svou práci?

Pokročilé funkce nejen pro správce

Pro někoho to může být zřejmé, ale pro jistotu uvádíme, že následující postup platí pouze pro uživatele Windows :)

Spusťte eM Client prostřednictvím funkce´Run s následujícími parametry nebo, pokud máte ikonku eM Client na ploše, jednoduše klikněte pravým tlačítkem myši, vyberte Vlastnosti a kterýkoli z dálších parametrů dopište ke cestě k souboru.


  • /dblocation PATH

    Tento parametr umožní zvolit, který adresář eM Client načte jako hlavní databázi. Pokud zadaná složka neexistuje, eM Client v dané lokaci vytvoří novou databázi. Při spuštění bez tohoto parametru eM Client načte databázi, která je uložena jako výchozí.

  • /localmutex

    Pokud nemáte během nasazování aplikace na RDP či terminálových službách přístup ke globálním „mutexům“ (zkráceno „mutual exception“ z programování) použijte tento parametr aby se k nim aplikace nesnažila přistupovat a použila místo nich lokální.

  • /mailurl RECIPIENT

    Použijte tento parametr pro vytvoření nové zprávy s předdefinovanou mailovou adresou dle RFC 6068. Například: MailClient.exe /mailurl "mailto:[email protected]?subject=hello&body=bodytext".

  • /open PATH

    S pomocí tohoto parametru v aplikaci eM Client otevřete libovolný soubor z následujících formátů: .eml, .msg, .vcf a .ics.

  • /newmail

    Tento parametr jednoduše vytvoří novou zprávu.

  • /newcontact

    Tento parametr vytvoří nový kontakt.

  • /newevent

    Tento parametr vytvoří novou událost.

  • /newtask

    Tento parametr vytvoří nový úkol.

  • /importsettings PATH [-s] [-p PASS]

    Tento parametr definuje soubor s nastavením a heslo pro něj, které se použije při importu nastavení do aplikace. Může obsahovat nastavení, konfiguraci účtů, šablon, rychlých textů, pravidel a měl by mít příponu .xml. PATH je cesta k danému souboru. Zbylé dva parametry jsou volitelné a definují možnost provést import bez uživatelského rozhraní ([-s] jako silent) a možnost zadat heslo chránící soubor s nastavením ([-p PASS]).

    Příklad: MailClient.exe /importsettings "c:\Temp\settings.xml" -s -p MojeHeslo.

  • /activate [aktivační klíč]

    Program eM Client můžete tímto parametrem a svým Aktivačním klíčem jednoduče aktivovat.

    Tento parametr lze použít i bez aktivačního klíče, ale aby mohla aktivace proběhnout, musí být v databázi záznam LastActivationKey, který obsahuje platný aktivační klíč. Většinou se hodnota pro LastActivationKey importuje pomocí parametru /importsettings.

  • /deactivate

    Tento parametr deaktivuje licenci na daném zařízení. To se může hodit, pokud máte omezený počet míst na Vaší licenci a chcete jednoduše deaktivovat zařízení, které již nemáte v plánu používat.