14 Feb 2023

Odložte si myšlenky pomocí poznámek

Funkce poznámek přímo uloženych u jednotlivých zpráv byla u vás uživatelů často poptávaná. Ve verzi 9 jsme tuto funkci přidali a máme na ni velmi pozitivní ohlasy. Samozřejmě lze pro psaní poznámek použít samostatnou aplikaci nebo můžete pomocí štítků a složek třídit e-maily a vrátit se k nim později, ale všechna tato řešení nejsou tak přímočará pro poznačení konkrétní informace k danému e-mailu.

eM Client tedy od verze 9 nabízí funkci, která umožňuje přidávat poznámky přímo k e-mailům, takže už není třeba používat improvizovaná a neohrabaná řešení. Vše můžete provádět v jedné aplikaci, aby vše bylo jednoduché a vaše poznámky byly kdykoli k dispozici ve vašem digitálním "zápisníčku".

eM poznamky pro e-mail

Jak mohou poznámky zlepšit moji produktivitu?

Pojďme si tedy říct, proč vám poznámky můžou pomoci zefektivnit vaši práci. Možná jste obdrželi zprávu, ke které byste se chtěli později vrátit a máte několik letmých postřehů, které byste si rádi zapsali. Poznámky jsou tu pro vás. Nebo snad máte nějakou konverzaci v rámci společného projektu, ke které budete muset zpracovat poznámky a poslat je kolegům? Přesně tak, tato funkce zařídí, abyste na ně při odpovědi nezapomněli.

Existuje mnoho využití poznámek, ale jedno je jisté: možnost připojit ke zprávě poznámku, aby si vaše budoucí já mohlo zpětně dohledat vlastní myšlenky, je prostě užitečná a praktická věc. Něco jako samolepicí štítek pro e-maily, přičemž stromy na výrobu papíru zůstanou ušetřeny.

Práce s poznámkami

Teorie už bylo dost, tak se pojďme podívat, jak poznámky doopravdy využít. Chcete-li přidat poznámku, klikněte pravým tlačítkem myši na libovolnou zprávu v seznamu zpráv a klikněte na možnost "Přidat poznámku". Zobrazí se okno s poznámkou a vy si do něj můžete zapsat, co potřebujete. Až budete s poznámkami hotovi, klikněte na "OK" a vedle zprávy by se měla objevit ikona poznámky.

Po otevření náhledu zprávy se pod záhlavím zobrazí poznámka, kterou je možné upravit kliknutím pravým tlačítkem myši > Upravit poznámku nebo pomocí tlačítka "Upravit" vedle poznámky v náhledu zprávy. Případně můžete tlačítko přidat na panel nástrojů pomocí kliknutí pravým tlačítkem myši v oblasti panelu nástrojů > Přizpůsobit.

Pokud nepoužíváte náhled zprávy pod seznamem zpráv nebo vedle něj, můžete si poznámku zobrazit také tak, že v seznamu zpráv najedete na ikonu poznámky. Zobrazí se plovoucí text a vy si můžete poznámku přečíst i bez zobrazení celé zprávy.

Chcete-li se podívat, jak lze poznámky použít v praxi, podívejte se na toto video:

Synchronizace poznámek pro e-maily

Pokud používáte jakýkoli účet Exchange včetně Microsoft 365, budou vaše poznámky synchronizovány mezi aplikacemi eM Client ve všech vašich zařízeních. U ostatních účtů budou poznámky uloženy pouze lokálně ve vašem počítači.

Pokud se tedy pokusíte synchronizovat poznámky prostřednictvím protokolu IMAP na jiném zařízení, poznámky se bohužel nezobrazí.

Poznámka: Pokud složku v aplikaci eM Client opravíte kliknutím pravým tlačítkem myši na složku > Vlastnosti > Opravit a poté kliknete na tlačítko "Opravit" (čímž se odstraní místní data a zprávy se znovu stáhnou ze serveru), ztratí se i poznámky připojené k e-mailům.

Odstranění existující poznámky

Odeslali jste už kýženou odpověď nebo už poznámku nepotřebujete? Pokud chcete původní zprávu zachovat, můžete smazat jen samotnou poznámku. Chcete-li poznámku odstranit, přejděte do režimu úprav pomocí tlačítka "Upravit" v záhlaví zprávy nebo pomocí tlačítka "Upravit poznámku", odstraňte celý text, stiskněte tlačítko "OK" a prázdná poznámka se automaticky smaže.

Vyzkoušejte nové poznámky pro e-maily, jsme si jisti, že se vám tento přírůstek do funkcí eM Client bude líbit.

Že ještě neznáte eM Clienta?

Vyzkoušejte si ho! Je to zdarma a bez závazků.

Nestačí vám verze zdarma? Kupte si eM Client PRO a získejte:

  • neomezené množství e-mailových účtů

  • neomezené využití pro komerční účely

  • profesionální VIP podporu

  • Sekce Poznámky a Přílohy

  • Odložení příchozích zpráv

  • Hromadná korespondence

  • Odložené odesílání

  • Sledování odpovědi
    a další užitečné funkce.

A mezitím mrkněte na náš YouTube kanál, najdete tam instruktážní videa.