15 Aug 2022

eM Client 9.1 je zde

Že už jste se nemohli dočkat nové aktualizace eM Clienta? To ani my! Náš tým usilovně pracoval na implementaci vylepšení, změn a oprav na základě zpětné vazby od vás uživatelů. Každopádně nová verze je konečně tady. eM Client 9.1 přináší novou podobu Připomínek jak po stránce designu, tak funkčnosti a celkové vylepšení při používání štítků, aliasů a dalších funkcí.

eM Client 9.1

Co je nového v eM Client 9.1

Přepracované připomínky

Připomínky prošly v průběhu času několika iteracemi. Od původní verze, kdy byly připomínky v samostatném okně, jsme se mírně odklonili, když jsme zavedli podporu systémových notifikací a pokusili se je použít i pro připomínky. Po vaší zpětné vazbě jsme se ale vrátili zpět k osvědčenému - samostatné okno pro Připomínky je zpět a už zůstane. A to není všechno, dočkalo se kompletního přepracování uživatelského rozhraní s přehlednými tlačítky a lepšími možnostmi pro zrušení a odložení připomenutí událostí a pro snadné označení úkolů jako splněných.
Nativní okno Připomínek můžete samozřejmě používat v kombinaci se systémovými upozorněními na e-maily a dalšími vyskakovacími okny.

eM Client: Nové okno Připomínek eM Client: Nové okno Připomínek

Připomínky si nyní můžete snadno znovu otevřít přes možnost Menu > Připomínky. To se může hodit v případě, že okno omylem zavřete předtím, než jste si všechny připomínky v klidu prošli a podle potřeby zrušili či odložili.

V sekci Menu > Nastavení > Obecné > Připomínky můžete určit, zda a jak se má okno Připomínky chovat, včetně možnosti automatického zrušení připomínek na události z minulosti a také, zda se má okno Připomínky zobrazovat nad ostatními okny, aby vás například nerušilo při psaní zprávy.

Podpora nového rozhraní Yahoo IMAP API (Message limit a UID Only)

Vývojáři společnosti Yahoo přidali na své servery nové funkce bez oficiálního ohlášení či varování, takže některá nová omezení překvapila uživatele prakticky všech e-mailových aplikací. Na rozdíl od ostatních jsme ale novou specifikaci obratem naimplementovali, takže si do svého programu eM Client můžete stáhnout kompletní historii zpráv pro svůj účet Yahoo, a ne jen posledních 10 000 e-mailů, tak jak je to u ostatních aplikací.

Snadný způsob zobrazení/skrytí avatarů ve všech složkách

Ikony kontaktů byly pro mnohé z vás vítaným vylepšením, ale někteří z vás dávají přednost jednoduššímu, přehlednějšímu seznamu zpráv a přidání těchto avatarů zabíralo drahocenné místo. Na základě vaší zpětné vazby jsme umožnili snadné odstranění avatarů kontaktů ze seznamu zpráv ve všech složkách najednou. Nebo je můžete pomocí stejné možnosti opět povolit, pokud si to rozmyslíte!

eM Client: Při skrývání avatarů můžete nyní změnu aplikovat na všechny složky eM Client: Při skrývání avatarů můžete nyní změnu aplikovat na všechny složky

Specifická ikona pro štítek Důležité v Gmailu místo textu „Důležité“

Štítek Důležité je jedním z nejpoužívanějších ve všech e-mailových účtech Google, už proto, že jej Gmail nastavuje pro některé zprávy automaticky na základě algoritmů strojového učení. Jeho název je ale poměrně dlouhý - proto jsme přidali novou speciální ikonu pouze pro štítek Důležité v Gmailu, která má stejný design jako ve webmailu!
Ikona se bude používat v jednořádkovém zobrazení a v náhledu zprávy v kompaktním zobrazení.

eM Client: Nová ikona pro štítek Důležité eM Client: Nová ikona pro štítek Důležité

Nedávná historie pro funkce „přesunout do složky“ a „kopírovat do složky“

Používání funkcí Přesunout do složky a Kopírovat do složky si můžete nyní urychlit tím, že budete moci vybírat z naposled použitých složek v podnabídce, aniž byste museli tyto funkce otevírat v samostatném okně! Historie je k dispozici v nabídce přes pravé tlačítko myši a v tlačítkách na panelu nástrojů. Historie složek se po zavření aplikace resetuje.

eM Client: Nedávná historie pro funkci „přesunout do složky“ v seznamu zpráv eM Client: Nedávná historie pro funkci „přesunout do složky“ v seznamu zpráv

Vlastní třídění pro aliasy, Rychlý text, podpisy a šablony

Je konec pouze abecednímu řazení! Alespoň pokud nechcete. Aliasy, Rychlý text, podpisy a šablony si nyní můžete seřadit podle svých preferencí a podle toho, jak často je potřebujete, což ovlivní i zkratky pro některé z těchto položek.

Možnost zobrazení aliasů v podnabídkách

Přiznáváme, že při používání velkého množství účtů a aliasů se výběr pro pole Od někdy mohl stát nepřehledným. Nyní mohou být aliasy uvedeny v podnabídce pod hlavním účtem, ke kterému patří, což umožňuje přehlednější zobrazení a výběr e-mailových adres.
Pokud jste dávali přednost původnímu výpisu, můžete jej změnit zpět v Menu > Nastavení > Pošta > Psaní zpráv zrušením zaškrtnutí možnosti „Při výběru účtu zobrazit aliasy v podnabídce.“

Více možností pro přizpůsobení štítků v seznamu zpráv

Nyní můžete rozhodnout, zda se mají štítky zobrazovat jako ikony, s celým názvem nebo je ze seznamu zpráv zcela odstranit, pokud je nechcete vůbec používat. To je možné jak v kompaktním, tak jednořádkovém uspořádání. Tyto možnosti jsou k dispozici v sekci Menu > Nastavení > Pošta > Čtení zpráv v nastavení seznamu zpráv.

A spousta dalších vylepšení a oprav!

Získejte eM Client 9.1

Jak můžete všechna tato vylepšení získat?
Pokud již používáte eM Client 9, dostanete během několika dní notifikaci, že je připravena nová aktualizace.
Pokud používáte licenci pro eM Client Pro verze 8 (nebo starší), stačí si zakoupit upgrade a získáte všechny výhody verze eM Client 9.1.

Neznáte eM Client? Vyzkoušejte si ho!