14 Nov 2018

Co přináší nový eM Client 7.2

Krátce po vydání verze 7.1 jsme začali zpracovávat veškerou zpětnou vazbu, kterou jsme obdrželi od našich uživatelů. Nyní, o pár měsíců později, s nadšením představujeme nový update 7.2, který obsahuje níže uvedené funkce a mnoho dalších oprav a vylepšení.

eM Client 7.2 Update

Dovolte nám nyní přiblížit Vám nové funkce, které přicházejí s aktualizací eM Client 7.2. Pokud jste tuto verzi ještě nenainstalovali, odkaz na její stažení je k dispozici na konci tohoto článku.

eM Client pro Mac OS

Od verze 7.2 je eM Client dostupný pro Mac OS. V tuto chvíli si můžete stáhnout z našeho webu jeho beta verzi. Během následujících dnů se už můžete těšit na oficiální vydání.

Klávesové zkratky jedním písmenem

Spousta z vás nás žádala o možnost nastavit si klávesové zkratky na jednotlivé klávesy. Proto jsme do verze 7.2 přidali možnost nastavit si zkratku i na pouhé písmeno, číslici, nebo jinou klávesu.

Potřebujete často přepínat mezi kalendářem a poštou, či kontakty? Nastavte si pro tyto hlavní sekce zkratku na čísla 1, 2, 3 a mějte vždy příslušnou sekci na dosah jednoho kliknutí na klávesnici.

Standardní klávesové zkratky se však nemění a můžete je stále libovolně kombinovat s funkčními klávesami Ctrl nebo Shift.

Věříme, že pro tuto funkci najdete i spoustu dalších využití. Pokud narazíte na nějaká omezení, neváhejte se na nás obrátit.

Podpora pro monitory s různým DPI

Pro ty z vás, co používají eM Client na více monitorech a s různým nastavením DPI máme dobrou zprávu. Od verze 7.2 máte plnou podporu pro různá rozlišení a hodnoty DPI. Okna aplikace díky tomu budou ostrá a všechny texty a ovládací prvky budou mít správnou velikost nehledě na nastavené rozlišení a DPI monitorů.

Přesto, že eM Client důkladně testujeme v nejrůznějších prostředích a konfiguracích, je možné, že ještě narazíte na nějaké drobnosti či výjimečné případy, kdy velikost nějakých prvků nebude ideální. V připadě jakýchkoliv problému kontaktujte náš support.

Systémové notifikace

Od verze 7.2 eM Client automaticky přechází na systémové notifikace. To platí jak pro nově připravovanou Mac verzi tak i pro Windows. V systémových notifikacích nyní najdete upozornění na všechny vaše příchozí zprávy, změny stavu kontaktů chatu, příchozí soubory a oznámení ohledně nových aktualizací.

V případě, že se Vám zasteskne po původních notifikacích, které eM Client zobrazoval v předchozí verzi, můžete systémové notifikace kdykoliv vypnout v menu Nástroje > Nastavení > Obecné > Notifikace – volba "Použít systémové notifikace".

Na připomínkách kalendáře a úkolů se nic nemění – ty fungují stejně jako v předchozí verzi 7.1.

Tmavý motiv už je opravdu tmavý

Ať už často pracujete do noci, nebo používáte tmavý motiv v eM Clientu z jiného důvodu, máme pro Vás skvělou zprávu. V tmavých barvách se teď zobrazí i tělo zprávy (pokud to obsah zprávy umožňuje), takže vaše oči už nebude nic zatěžovat.

Od verze 7.2 eM Client automaticky maskuje pozadí zpráv, které mají nastavenou bílou barvu pozadí a vhodně ji nahrazuje šedou tak, aby byl kontrast co nejmenší. Existují zprávy, kde nelze zprávu takovýmto způsobem zobrazit, aniž by to narušilo explicitně definované barvy. V takovém případě eM Client zobrazí původní pozadí tak, jak jej definoval odesílatel.

Možnost vybrat certifikát pro podpis zpráv

Ve verzi 7.1 jsme kompletně předělali systém, jakým eM Client pracoval s certifikáty. eM Client automaticky začal vybírat certifikáty podle účelu a data expirace, což dokonale pokrylo potřeby většiny uživatelů a celý systém se tím významně zjednodušil. Ukázalo se však, že v několika speciálních případech uživatel musí a chce rozhodnout o tom, který z certifikátů se při podepisování zprávy použije, a proto jsme do verze 7.2 přidali možnost, která umožňuje zvolit si příslušný certifikát. Tento výběr je dostupný klikem na malou šipku vpravo u tlačítka, kterým se zapíná podepisování zprávy.

Pokud máte víc certifikátů pro jednu mailovou adresu, klikněte na malou šipku vedle tlačítka pro podepisování a tím přinutíte eM Client použít zvolený certifikát.

Přidávání veřejných složek

Možnost přidat veřejné složky do seznamu zobrazovaných složek je v eM Clientu dostupná už dlouho. Pokud ale uživatelé potřebovali přidat větší množství veřejných složek najednou, čekalo je hodně klikání.

Proto jsme do verze 7.2 přidali možnost přidat všechny veřejné složky a jejich podsložky najednou. Klikněte na ikonu tří teček na pravé straně seznamu složek (nebo pravým tlačítkem myši vyvolejte kontextové menu) a vyberte si, zda chcete příslušnou složku a její podsložky přidat, nebo odebrat ze zobrazení. Celý proces by také měl být výrazně rychlejší, protože jsme zoptimalizovali způsob, jakým probíhá komunikace mezi serverem a naší aplikací.

Klasické přidávání pomocí zatrhávání jednotlivých složek zůstalo nezměněno.

To ale není vše - přidali jsme mnoho dalších funkcí a vylepšení:

- Podpora formátu Rich text pro textová pole úkolů, kontaktů a událostí
- Možnost ukládat data v lokálních profilech místo profilů Roamingových
- Možnost načíst S/MIME certifikáty od kontaktů
- Vylepšení zavírání aplikace v určitých situacích
- Rychlejší načítání konverzací
- Podpora automatizace

Kdybyste potřebovali s čímkoliv poradit, neváhejte kontaktovat naši podporu na [email protected].