23 Jan 2019

eM Client pro Mac je oficiálně tady!

Jsme pyšni, že po letech vývoje jsme se posunuli zase o velký skok dál a můžeme Vám představit plnohodnotnou verzi naší aplikace eM Client pro macOS. Od 24. ledna 2019 tedy můžete využívat všechny funkce, na které jste si zvykli ve verzi pro Windows i na Macu.

eM Client for Mac

Není to samozřejmost a byla to pro nás velká výzva, a i proto nám to zabralo poněkud víc času, než jsme původně plánovali. Vyvážili jsme to ale důkladným testováním a laděním, takže verze pro Mac je nyní svižnější a vypadá podstatně lépe než první beta verze. My teď budeme pracovat na verzi 8, která design a funkce obou aplikací posune ještě dál.

Stejně jako u verze pro Windows je eM Client for Mac plně integrovaný do operačního systému. Oproti webovým aplikacím vám tak eM Client zpříjemní a zefektivní práci díky klávesovým zkratkám, systémovým notifikacím, automatickou zálohou, podporou drag and drop a dalšími napojeními na systém macOS. Navíc jsme přidali podporu pro import z nativních aplikací Kalendář, Pošta a Kontakty + import z Thunderbirdu. Tím vším se snažíme přispět Vaší produktivitě a maximálně usnadnit přechod na eM Client v macovském prostředí. Velkým benefitem eM Clienta je podpora velkého množství funkcí v rámci jediné (a snadno ovladatelné) aplikace a široká podpora služeb, se kterými je možné synchronizovat vaše data. V prostředí macOS je takto široký záběr unikátní a věříme proto, že si i na této platformě eM Client brzy najde spoustu spokojených uživatelů z řad jednotlivců i firem.

Co nám schází k dokonalosti?

Toto je naše první oficiální verze pro macOS. Proto je tu stále prostor ke zlepšení a několik věcí, které nám oproti verzi pro Windows chybí. Náš tým na nich usilovně pracuje a měly by se se objevit v některé z nejbližích aktualizací.

Aktuálně se jedná o chybějící podporu pro S/MIME certifikáty, NTLM autentizaci pro některé Exchange účty a Single sign-on.

Pokud narazíte na cokoliv dalšího, co v eM Clientu for Mac chybí, nefunguje dle Vašich představ, nebo máte jen nápad, jak eM Client ještě vylepšit, napište nám na [email protected]. Budeme rádi za jakékoliv podněty :).